Blog

Scenografie surprinzatoare

Suprafetele sunt fanate, patinate, creand o atmosfera princiara si pretioasa. Aceste elemente opulente in tonuri de auriu, alaturi de violeturi sau nuante purpurii creeaza somptuozitatea baroca dorita, insa in combinatie cu albul si griul cald inspira in acelasi timp un spatiu pur, linistit, echilibrat. Piesele de mobilier au un aer clasic, dar, fiind o interpretare, nu sunt greoaie. Au linii uneori gratioase, alteori sobre si elegante, majoritatea sunt de la producatori renumiti, iar corpurile de iluminat sunt pictate manual pe sticla sau matase, celebrele lampi venetiene de la atelierele artistului Mariano Fortuny. Tot la capitolul piese de rezistenta se incadreaza si oglinda de cristal din dining, precum si sfesnicele cu cristale ce completeaza atmosfera sofisticata. Acestor piese cu un caracter clasicizat le-au fost alaturate unele din cu totul alt registru. Fiind contemporane, foarte speciale insa, create din lemn reciclat din castele vechi de doua sute de ani, aceste module cubice cu statut de cabinet sunt de la firma Triangolo, Italia. in zona aceasta se afla si lampadarele de la Cattelani&Smith, cu foita de aur, fiind de asemenea obiecte cu expresivitate moderna.

Textilele pentru draperii sunt de la Designers Guild, din matase si bumbac mercerizat, coordonate si ca desene, patternuri mari, teatrale si foarte decorative, cu desene mai mici, delicate, in tonuri aurii grizate. Pardoseala din lemn masiv a fost finisata cu un material special pe baza de uleiuri, iar culoarea alb ivoire a fost aleasa pentru obtinerea acestui spatiu eteric si translucid. Usile sunt desenate de Erna Moise si confectionate intr-un atelier al unui artist italian, cu care are o colaborare de succes.
in dormitoarele destinate adultilor s-a mers pe o linie mai intima, romantica, in game de culori pastelate, de violet sau turcoaz, pastrand stilul pretios si distins, dar simplu totodata. Acest lucru este confirmat si de candelabrele cu iz flamand din lemn pictat sau din metal „imbatranit” cu cristale, alaturi de draperiile din matase de la Designers Guild sau din in si bumbac de la Alhambra.
in amenajarea bailor, Erna Moise este o adevarata artista, careia intotdeauna i-a placut sa creeze o atmosfera care sparge toate canoanele si surprinde sau chiar socheaza. De aceasta data a ales materiale novatoare, cum ar fi tapetul vinilic special, din Statele Unite, utilizat chiar si pentru pardoseala, pentru un efect vizut remarcabil. Tapetul are aspectul unui material ! textil antic cu un print inspirat din manuscrisele I medievale, din incunabule.
Pavimentul a fost tratat cu straturi de protectie poliuretanica transparenta si mata. Obiectele sanitare moderne, achizitionate de proprietari inainte de incepe proiectul, au inspirat-o in conferirea unui caracter eclectic bailor.
Biroul aflat la demisol are un aer masculin M pronuntat, dar in aceleasi game de pasteluri cu accente mai inchise pe tesatura scaunelor si a canapelei.

Livingul st diningul sunt dominate de canapeaua si meridienul de la Soft House Italia, de mesele Canton si scaunele Seven Sedie, toate comandate cu finisaje ivoire si materiale pretioase.

Proiectul de amenajare pe care il vom prezenta este povestea unei vile dintr-un complex rezidential retras si tihnit din Bucuresti, o constructie noua, la care echipa designerului Erna Moise a inceput sa lucreze in 2009, urmand ca anul urmator sa fie finalizat cu totul. Momentul in care i-a cunoscut pe proprietari a reprezentat un moment fortuit pentru ambele parti. Atunci se derula deja un alt proiect de amenajare ce generase deznadejdea si insatisfactia clientilor, care cautau o alta abordare pentru caminul lor. Odata cu demararea colaborarii in virtutea unui proiect nou, diametral opus celui anterior, s-au eliminat toate formele deranjante atat de pe plafoane (scafele) cat si din bai, acolo unde. aparusera sub forma unor planuri despartitoare neinspirate, Dupa aceasta „purificare” a interioarelor intr-un stadiu ulterior de lucru, s-a intervenit si in aspectul fatadelor atat ca volumetrie, cat si ca finisaje si culoare.