Proiectul reprezintă o casa de vilegiatură amenajată în stil eclectic cu deschidere la lacul din Snagov, cu un domeniu generos, o grădină unde se află un pavilion fermecător realizat cu materiale naturale, tradiţionale cu învelitoarea bătută în şiţă manual.
Tema amenajării este în stil clasic contemporan, cu accente provensale şi orientale, astfel putând fi definit ca stil eclectic. Ambianţa elegantă, cu accente chiar somptuoase, oferă un confort excepţional, astfel încât locuinţa aduce cu un conac modern. Conceptul de design a fost realizat de echipa de arhitecţi de la Eclectarte, soluţiile fiind propuse de designerul de interior Erna Berger Moise.
Piese cu mare impact vizual
Livingul de mari proporţii este gândit cu zone dedicate fiecărei surse de inspiraţie.
Piesa centrală este şi una de referinţă, de mare impact vizual, cu caracter sculptural. Este un şemineu spaţial care poate fi admirat în 360 de grade, din metal negru, creaţia sculptorului Dominique Imbert, designer artist, umanist şi vizionar, creatorul conceptului FilioFocus, un şemineu cu atribut artistic sculptural premiat cu medalia de aur la expoziţia Batimat din Paris şi cu medalie de argint pentru design la Stuttgart. Şemineul are ecran protector din sticlă curbată termorezistentă. Toate acestea accentuează un stil eclectic.
Zona vitrată a casei este cu vedere la lac fiind scăldată în lumină din belşug. Zona de şezut are canapele confortabile Chesterfield. În continuarea acestei zone este locul tete a tete, unde este juxtapus un fotoliu clasic interpretat cu unul modern, un design icon, Wirechair creat de celebri designeri Charles şi Ray Eames, piesă cunoscută ca minimalistă şi cu o estetică atemporală.
Simetric vis a vis de acest spaţiu se află o altă parte a livingului, la fel de generoasă, de inspiraţie orientală, cu un divan de mari proporţii creat de echipa Eclectarte, cu şezut şi perne tapiţate din catifea de bumbac şi covoare vechi iraniene, autentice, lucrate manual.
Divanul în formă de L cu şezutul jos caracteristic sursei de inspiraţie, este conceput în culori rubinii, stacojii, cu paternuri specifice covoarelor persane.
Livingul este înnobilat cu mai multe covoare de mari dimensiuni, persane manuale din lână.
Zona orientală mai cuprinde două fotolii joase dintr-un alt registru, clasice cu rotiţe de alamă şi cu ţesătură închisă la culoare pentru a crea un dialog stilistic şi cromatic neaşteptat.
Corpurile de iluminat sunt la fel de ilustre, şi anume, candelabre cu abajur de mătase ivoair din bronz, de la marca Objet Insolit, lucrate manual.
Draperiile sunt coordonate cu piesele din living atât ca desen cât şi culoare, fiind alese mai multe tipuri de ţesături şi juxtapuse, creându-se astfel un efect scenografic. Textilele sunt de la Designer’s Guild.
Diningul comunică vizual cu zona de zi, fiind de asemenea vitrat generos. Masa de 10 persoane este clasică, de culoare ivoir iar scaunele au huse din in cu jupă şi funde, ceace conferă zonei de luat masa un farmec deosebit.
Şi aici draperiile sunt compuse din mai multe materiale cu paternuri coordonate în dungi şi florale.
Bucătăria este concepută într-un limbaj vizual vintage cu mobilă din lemn custom made de culoare ivoir cu frigidere retro Nardi şi cu placare ceramică Metro cu facet. Corpul de iluminat este spectaculos, de inspiraţie industrială.
Pavilionul, ca o căsuţă din poveşti
Proiectat şi realizat de arhitecţii de la Eclectarte, pavilionul cu proporţii armonioase este generos, vitrat complet pe toate laturile, cu uşi glisante, toată tâmplaria fiind din lemn.
Interiorul este rustic cu lemnul integral la vedere, toată structura acoperişului fiind în mod intenţionat lăsată vizibilă.
Pentru ca acest loc de vis să fie utilizabil şi în anotimpul rece, s-a optat pentru încălzirea pe lemne cu o sobă vintage din fontă.
Pavilionul are aerul căsuţei din poveşti şi datorită acoperişului făcut din şiţă în patru ape cu două pante suprapuse.