Blog

Casa Lux – Retro Actualizat

Materiale naturale, finisaje de efect si mobilier cu design retro. Acestea sunt doar cateva din¬tre ingredientele acestei bai spectaculoase care poarta amprenta designerului Erna Berger Moise. Pentru ca isi doreau pentru baia care deserveste dor¬mitorul matrimonial un decor aparte, gazdele noastre au apelat la ajutorul Ernei, ale carei lucrari le stiau. Ambientul a fost conturat pentru a se obtine atmo¬sfera stilului “retro actualizat”, asa cum l-a numit designerul.

Finetea fiecarui detaliu, echilibrul perfect intre forma si culoare, materiale si texturi sunt carac¬teristicile acestui decor, in care calitatea si bunul gust transpar din fiecare element component.

“Cand amenajez o baie incerc sa o personalizez intr-o maniera diferita, nu vreau sa experimentez o decorare de mai multe ori. in acest caz proprietari: si-au dorit ca acest spatiu sa fie unul de inspiratie retro, iar eu am avut mana libera pentru conturarea unei astfel de atmosfere.’’

Cei care isi doresc un decor similar este bine sa aiba in vedere urmatoa¬rele sfaturi, venite tot de la Erna: finisajele alese trebuie sa potenteze decorul. Aici s-a ales o combinatie de materiale care reusit sa surprinda exact atmosfera acestui stil, obiectele sanitare sa aiba un design retro, iar nuanta lor sa aminteasca de cea a nisipului sau a argintului mobilierul sa fie din lemn masiv si patinat. Totul insa trebuie bine dozat, pentru a nu deranja vizual.