Blog

Qstudio design minimalist

Proiectul de amenajare al salonului de frumusete Q Studio a venit ca o provocare pentru designerul Erna Moise care, in ciuda unui portofoliu de lucrari extrem de variat si extins pe numeroase domenii de activitate, nu mai amenajase un astfel de spatiu. in consecinta, acest proiect a reprezentat o premiera in activitatea sa.

Salonul se afla intr-o zona selecta a Bucurestiului, pe o strada linistita, ocupand parterul unui imobil modern, recent construit. Aspectul inedit al proiectului a vizat respectarea unor norme specifice activitatii desfasurate, in rest, din punct de vedere ideatic, decoratoarea a beneficiat de multa libertate din partea clientului, a carui singura dorinta a fost crearea unui salon exclusivist ca limbaj vizual, unde atentia pentru detalii face diferenta.

„Ne-am dorit un spatiu unic in Bucuresti, cu o amenajare rafinata, intr-o maniera contemporana, unde o idee neconventionala sa marcheze unicitatea proiectului.
Partitiile existente si pavimentele au fost singurele lucruri care nu puteau fi modificate; in schimb, am dat frau liber imaginatiei pentru celelalte elemente ce compun spatiile salonului. Astfel, finisajele cuprind tapet decorativ si fototapet, corpurile de iluminat sunt atipice si de mare impact vizual, iar materialele textile translucide cu imprimeu vegetal-floral creeaza o atmosfera aparte. Salonul de coafura, o sala cu o suprafata vitrata mare, fara parapet si deschidere spre strada, a trebuit sa fie cel mai impunator din punct de vedere conceptual, asa ca am folosit un fototapet pe toata suprafata plafonului. Spectacolul astfel creat este remarcabil, inversarea planurilor generand o senzatie unica. Imaginea este o reproducere a unei picturi de secol XVI, de la curtea Angliei, si reprezinta o tanara domnisoara de onoare in vesmintele epocii.

Mi-a placut ideea contrastului intre stilul modern- futurist al spatiului si pretiozitatea si fastul picturii ce reprezinta feminitatea intr-un registru total diferit. Interesanta este si juxtapunerea culorilor albe, transparente si foarte fresh, cu nuantele sobre si dense pline de profunzime ale tabloului. Lampile dispuse pe pereti mi-au permis sa am tavanul liber integral pentru aceasta imagine si sa-l pot lumina favorabil.
In egala masura m-a preocupat si alegerea mobilierului de profil. Am optat pentru nuante de alb pentru a stimula senzatia de puritate, fluiditate si spatialitate. Mobilierul ales este avangarda in domeniu, avand un design si o ergonomie de exceptie.
Pentru o subliniere vizuala a zonei receptiei, aceasta a primit mobilier si accesorii de designer: desk-ul Esedra are un finisaj alb lacato simplu si elegant, ce aminteste de o sculptura minimalista, tapetul ivoire satinat de la Vescom, Olanda, este unul special, vinilic cu o mare rezistenta la uzura, iar corpul de iluminat cu adevarat futurist are un mod deosebit de distribuire a luminii prin reverberarea acesteia in sus, in platoul din tavan, si in jos, spre zona functionala a receptiei, Pentru locul de asteptare si conversatie, am ales scaune albe dintr un plastic satinat, de la Vitra, semnate Eames, si o masuta de la Ikea refinisata de noi.

Q Studio este o lucrare de amenajare care demonstreaza ca orice spatiu se poate trata neconventional din punct de vedere stilistic, iar rezultatele sunt remarcabile ca limbaj vizual.

Lumina calda distribuita perimetrul de corpurile de iluminat articulate, cu segmente reglabile si abajururi ivoire din pergament amplifica latura scenografica a salii principale. Firma producatoare a lampilor este Artemide, iar numele lor este Tolomeo. In afara de mobila de profil avem textile pretioase sub forma de storuri, care innobileaza atmosfera, si oglinzi cu rame lucrate manual cu foita de argint, care provin de la un atelier din Italia.

Cea de-a doua sala a fost tratata similar ca aspect, cu diferenta ca peretii sunt violet deschis, o culoare feminina si proaspata, iar elementul grafic decorativ este un sticker bronz auriu de la firma Domestic. Corpurile de iluminat din gama Tolomeo de la Artemide dau o lumina ambientala calda si placuta datorita abajururilor din pergament.

Material realizat cu sprijinul designerului Erna Berger Moise